Personen achter Geef Kleur

1-DSCF1975-003Lianne Pentinga is als fiscaal jurist ruim tien jaren werkzaam geweest bij onder andere Arthur Andersen, Deloitte en Ernst & Young. Na ruime ervaring op te hebben gedaan in de fiscale advieswereld heeft zij besloten een maatschappelijke koers te varen met Stichting Geef Kleur.

“Tijdens de jaren dat ik werkte als fiscaal adviseur had ik altijd het gevoel dat er iets ontbrak. Tijd voor maatschappelijke zaken was er vrijwel niet. Carrière en vrijwilligerswerk waren in mijn beleving twee verschillende werelden die  lastig waren te combineren. Hoge werkdruk, een actief sociaal leven en een gezin vergt de nodige tijd en energie. Een gedachte waarop ik mezelf vaak betrapte was ‘als ik later wat meer tijd heb, wil ik me inzetten als vrijwilliger in de samenleving’. Maar waarom zolang wachten? Maatschappelijke betrokkenheid, ‘gewoon’ een ander helpen en de glimlach die je daarvoor terugkrijgt, tegen dat gevoel kan geen enkele bonus op.

Met Stichting Geef Kleur wil ik het mogelijk maken dat juist de zakelijke wereld zich maatschappelijk actief inzet op lokaal niveau. Waarom? Omdat het je leven verrijkt, omdat het nieuwe verbanden en opportunities brengt én omdat het je een aantrekkelijker bedrijf maakt. Maar bovenal omdat je een ander er ontzettend mee helpt en omdat het juist nú zo hard nodig is!”

Met Stichting Geef Kleur geeft Lianne een kleurrijke invulling aan haar maatschappelijke en zakelijke ambities en verbindt ze vele organisaties en bedrijven aan elkaar. Zij staat hiermee aan de wieg van mooie, kleurrijke en langdurige samenwerkingsverbanden, waarbij alle partijen zijn gebaat; de maatschappelijke organisaties, bedrijven, de individuele werknemers, de mensen die hulp zo hard nodig hebben én de lokale samenleving. Kortom een win-win situatie!

Lianne is (mede) oprichter van Stichting Geef Kleur en is werkzaam als adviseur en intermediair Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Lianne is in het bezit van het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) Kenniscertificaat, verstrekt door MVO Nederland. Dit is een keurmerk dat garant staat voor kennis van MBO en het vak MBO-intermediair.

foto website 2Karin Visser is (mede) oprichter van Stichting Geef Kleur en is werkzaam als adviseur en intermediair Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Na ruim 13 jaar op het gebied van Human Resources (HR) in de zakelijke dienstverlening te hebben gewerkt werd het voor haar tijd om zinvol bezig te willen zijn en hét verschil te willen maken.

Wat meespeelde is dat zij het lastig vond om naast haar werk, gezin, sport en sociaal leven tijd vrij te maken om vrijwilligerswerk te verrichten. Daarnaast las ze steeds vaker berichten in de media over de gevolgen die het met zich meebrengt nu we in een tijd leven waarin de overheid zich steeds meer terug trekt. Voor haar vielen de puzzelstukjes samen en besloot ze haar tijd en energie te steken in Maatschappelijk Betrokken Ondernemen.

Haar doel is om bedrijven te laten inzien dan hun inzet onontbeerlijk is en zij wil werknemers op een laagdrempelige manier in aanmerking laten komen met (werknemers)vrijwilligerswerk. Een manier wat prachtig past in de hedendaagse ontwikkelingen in de Nederlandse maatschappij.

Na haar studie Rechten heeft zij o.a. gewerkt bij Randstad Uitzendbureau en Ernst & Young. Bij Ernst & Young heeft zij zowel gewerkt als Recruiter en als HR Adviseur. In de functie van Recruiter heeft zij veel ervaring opgedaan met het organiseren van (inter)nationale en regionale projecten. Als HR Adviseur heeft zij haar werkgever ondersteund bij het behalen van de bedrijfsdoelstellingen en wist zij op een creatieve manier HR doelstellingen te behalen. Zij weet als geen ander hoe belangrijk het is om enthousiast, gemotiveerd en betrokken werknemers in dienst te hebben. Het is voor haar mooi om te zien dat dit een van de positieve effecten van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen is. Stichting Geef Kleur biedt haar de mogelijkheid haar talenten in te zetten met als uiteindelijke doel dat de kwaliteit van de (lokale) samenleving wordt verbeterd.