Nationale Ouderendag Haren 2015

Op vrijdag 2 oktober 2015 vond voor de eerste keer de Nationale Ouderendag plaats in de drie Noordelijke provincies, namelijk in Haren.

20151002_083028221_iOSOp de Nationale Ouderendag vervullen vrijwilligers wensen van ouderen. Hierbij wordt de oudere – vaak in tegenstelling tot andere activiteiten – zelf aan het roer gezet. In aanwezigheid van wethouder Michiel Verbeek, de ouderen, personeel, vrijwilligers en andere belangstellenden is vrijdag in woonzorgcentrum De Zonnehof de Nationale Ouderendag afgesloten. Een bezoek aan het Dolfinarium, een eerste zwemles, de realisatie van een traplift; zomaar een greep uit de wensen die in vervulling zijn gegaan. Ook de groepswens van 10 bewoners van De Zonnehof om naar de dierentuin te gaan werd ingewilligd.

Reacties vrijwilligers en zorgverleners

ouderendag-4538Abush ter Maat van de Jongerenraad ging als vrijwilliger mee naar Dierenpark Emmen. Hij vindt het belangrijk wat terug te doen voor de ouderen in de samenleving.”Ik ben trots op deze mooie dag.”

Marjan Vollink van zorgteam 2.1 van De Zonnehof gaf aan dat de openheid en de ontspanning van de dementerende bewoners haar erg opviel. “De dwangmatigheid verdween. De ouderen waren bezig met zintuigelijke waarnemingen. Het was voor iedereen een onvergetelijke dag en er was veel herkenning van vroeger. Zowel personeel en vrijwilligers als de bewoners hebben enorm genoten van het uitje.”*

*bron: Harener Weekblad (http://www.harenerweekblad.nl/evenementen/31061/nationale-ouderendag-in-haren-wensen-ouderen-vervuld/)

Video Impressie

Als initiatiefnemers van de 1e Nationale Ouderendag in de 3 Noordelijke Provincies zijn we trots op het resultaat. Geniet mee met de onderstaande video-impressie van deze prachtige dag!