Accountants EY bezorgen lach op gezicht van bewoners van Zonnehof tijdens teamuitje

Groepsfoto

Dit jaar bedacht één van de accountants van EY dat ze het jaarlijkse teamuitje eens anders zouden moeten aanpakken. “Geen diner, waarbij we achterover leunend tegen elkaar zouden zeggen voor wat voor opgave we als accountant staan om de kwaliteit van onze dossier en het imago van de sector te verbeteren. Nee, dit jaar moet het uitje iets bijzonders worden. Iets wat iedereen zich na jaren nog kan herinneren.” Stichting Geef Kleur bedacht een programma dat ‘anders dan anders’ was: een kennisquiz met (dementerende) ouderen onder begeleiding van de accountants. Aan dit idee moest een aantal accountants wel even wennen…

Op 13 januari jl. was het dan zover, EY ging op bezoek bij Woonzorgcentrum De Zonnehof. Een centrum voor (dementerende) ouderen. Na een gezamenlijke lunch had iedereen een “schoolreisje gevoel” en een beetje spannend, dat wel. Tiene de Rek, locatiehoofd van de Zonnehof, zette het bezoek in perspectief. “De mensen die in de Zonnehof wonen, zijn mensen die advocaat, verpleegkundige, accountant, timmerman,  zijn geweest, vaders, moeders, opa’s, oma’s, mensen zoals jij en ik. Zij kiezen hier niet voor, maar worden door hun gezondheid daartoe gedwongen. Er is onvoldoende budget en tijd om iets extra’s voor de ouderen te organiseren.” Het initiatief om vrijwilligerswerk te doen werd door het bestuur van de Zonnehof daarom met beide armen open omarmd!

Mw EeltinkNa de lunch werd een aantal ouderen van buiten mét de leaseauto opgehaald, wat al een feestje op zich was. Vele bewoners van de Zonnehof zaten al in de startblokken te wachten in het restaurant en een aantal bewoners werd opgehaald van de kamer door de accountants. Onder de bevlogen leiding van Hilde Arts werd de kennisquiz: ‘Quizt u dat nog…. ?‘ gestart. Een quiz die een beroep doet op het geheugen van de ouderen en die ook het geheugen van de accountants op de proef stelde. ‘Waar staat de afkorting ‘KING’ voor? Wat is een joetje? En waarom was 28 augustus voor de Groningers zo speciaal?’ Er werd veel gelachen door jong én oud. Vele enthousiaste opmerkingen van beide generatie vlogen over tafel die middag: “Wanneer komen jullie weer? Wat leuk dat er zoveel jonge, galante mannen waren, wat een perfecte en fijne sfeer”. De sceptische houding die een aantal accountants bij aanvang had, was aan het einde middag als sneeuw voor de zon verdwenen. Na de borrel mét live muziek vertelden verzorgers dat er behoorlijk ‘op de gangen’ over de quiz werd na gesproken. “ Jullie hebben voor de zeer gewenste ‘reuring’ en afleiding gezorgd en vandaag vele ouderen een lach op het gezicht bezorgd. Wat een feestje!”

Sandra van EY zegt: “Het teamuitje is een goede manier om eens stil te staan bij de bevoorrechte positie waarin ik en mijn collega’s zich bevinden. We hebben een prachtige baan en dan is het goed om te beseffen dat er ook mensen zijn die het wat minder hebben voor wie we wat kunnen betekenen. Het zet ook in perspectief dat we ons als accountant soms heel druk maken of we deadlines halen en of het ons controledossiers aan alle kwaliteitseisen voldoet. Deze middag zet je met beide benen op de grond.”

Terror groep“Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag, goed voor de teamspirit en het saamhorigheidsgevoel! Wij hopen dat maatschappelijke uitjes binnen EY zeker een vervolg krijgen, want zo’n uitje laat je beseffen waar het echt om draait; oog voor de mensen om je heen!” De partner van de groep accountants heeft zijn positieve ervaring de volgende dag in een landelijk overleg gedeeld en geopperd dat dergelijk maatschappelijke teamactiviteiten binnen EY op grote schaal gevolg zouden moeten krijgen. Het zaadje is geplant…..

Bekijk voor een impressie deze video op YouTube: http://youtu.be/eBlw7KIvKo0