Comité van Aanbeveling

Het Comité van Aanbeveling bestaat uit prominente en maatschappelijk betrokken Noorderlingen die achter de doelstellingen van Stichting Geef Kleur staan.

De volgende personen zijn lid van het Comité:

Steven

Steven de Jong is televisie- en filmregisseur, acteur, filmproducent en scenarioschrijver. Hij is onder meer bekend van films als De Schippers van de Kameleon, De Scheepsjongens van Bontekoe en De Hel van 63.

Hij volgde de ‘Media Academie’ in Hilversum en maakte daarna naam met vele verfilmingen van vaak Friese onderwerpen. Hij maakte zijn debuut als acteur in Zeg ‘ns Aaa. Hij werkte vervolgens meer dan 10 jaar voor de productiemaatschappijen van Joop van den Ende en John de Mol in diverse functies, waaronder als regisseur, producent, acteur en eindredacteur. In 2000 won hij de ‘Televizierring’ voor Westenwind voor zijn werk als regisseur en creative producer. Voor zijn regie- en acteerwerk voor de De Fûke ontving hij de Stimulansprijs, alsmede 2 Gouden Kalf-nominaties.

Zijn nieuwste film wordt een Iraans-Nederlandse coproductie en luistert naar de naam From Iran With Love (première eind 2015). De Jong heeft diverse productiemaatschappijen en is actief als voorzitter van de Stichting Fries Filmfonds.

Waarom Stichting Geef Kleur? : ‘Maatschappelijk ondernemen sluit aan bij mijn ambitie om steeds meer maatschappelijk relevante films te maken – een verhaal vertellen waar je misschien nog eens over nadenkt of waar je iets aan beleeft, wat blijft hangen in The mind. Geef kleur aan het leven, dat voelt goed als je daaraan bijdraagt! Het gaat om balans, centen verdienen, maar ook om iets terug te geven aan de Maatschappij….. dat voelt goed!’

Dr. M.F. (Margreet) Boersma is lector Duurzaam Financieel Management aan de Hanzehogeschool Groningen.Dr. M.F. (Margreet) Boersma is lector Duurzaam Financieel Management aan de Hanzehogeschool Groningen.

Dr. Margreet Boersma heeft jarenlange ervaring in het adviseren van ondernemingen en organisaties op het terrein van bedrijfsvoering en financieel-strategische vraagstukken. Onder andere als consultant bij PriceWaterhouseCoopers en als adviseur financiën en bedrijfsvoering bij Koninklijke Visio. Dit doet zij vanuit het perspectief dat een organisatie langer bestaat, als ze niet puur en alleen winstmaximalisatie tot doel heeft, maar door de eigenaar wordt gezien als een gemeenschap van mensen die betekenisvolle activiteiten met elkaar uitvoeren.

Sinds 1 september 2012 is Margreet Boersma lector Duurzaam Financieel Management aan de Hanzehogeschool Groningen. Belangrijkste doelstelling en leeropdracht van het lectoraat is het ontwikkelen van nieuwe kennis met betrekking tot duurzaam financieel management in het middenbedrijf van Noord-Nederland om daarmee zowel bestaande als nieuwe ondernemers te ondersteunen in hun ondernemerschap. Concreet onderzoekt het lectoraat hoe en waar ethisch, maatschappelijk verantwoord denken een conditie kan worden voor ons (zakelijk) handelen.

Linkedin profiel

Waarom Stichting Geef Kleur?  ”Stichting Geef Kleur laat zien dat maatschappelijk ondernemen prima te combineren is met economische waardecreatie. Het enthousiasme van beide vrouwen achter ‘Geef Kleur’ maakt dit bedrijf tot een prachtig voorbeeld voor MVO in Noord-Nederland”.

drsHSnapper-522x391

Drs. H.A. (Henk) Snapper RA RC is lid van de Raad van Bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Afgestudeerd als econoom aan de Rijksuniversiteit Groningen, volgde hij diverse postdoctorale opleidingen, onder meer tot registercontroller, milieuaccountant en registeraccountant. In 2007 was de heer Snapper winnaar van de landelijke scriptieprijs van de Vereniging van registercontrollers. Voordat hij in dienst kwam bij het UMCG (2004), was hij acht jaar werkzaam bij Ernst & Young accountants en docent aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool. Daarnaast is Snapper lid van de Raad van Toezicht van het Noord Nederlands Toneel. Sinds 2013 is Snapper toegetreden tot de Raad van Bestuur van het UMCG en is ondermeer verantwoordelijk voor de portefeuille bedrijfsvoering, waaronder ook maatschappelijk verantwoord ondernemen valt.

Linkedin profiel

Waarom Stichting Geef Kleur?  ‘’Stichting Geef Kleur geeft invulling aan maatschappelijk betrokken ondernemen in de Noordelijke regio door samenwerking met diverse private en publieke partijen. Een Stichting die de binding tussen bewoners, consumenten, bedrijfsleven en publieke organisaties in het Noorden versterkt” .

Dick de Waard

Professor dr. D.A. (Dick) de Waard is hoogleraar van de vakgroep Auditing van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen.

Linkedin profiel