Nieuwste lid Comité van Aanbeveling!

Steven

Steven de Jong is televisie- en filmregisseur, acteur, filmproducent en scenarioschrijver. Hij is onder meer bekend van films als De Schippers van de Kameleon, De Scheepsjongens van Bontekoe en De Hel van 63.

Hij volgde de ‘Media Academie’ in Hilversum en maakte daarna naam met vele verfilmingen van vaak Friese onderwerpen. Hij maakte zijn debuut als acteur in Zeg ‘ns Aaa. Hij werkte vervolgens meer dan 10 jaar voor de productiemaatschappijen van Joop van den Ende en John de Mol in diverse functies, waaronder als regisseur, producent, acteur en eindredacteur. In 2000 won hij de ‘Televizierring’ voor Westenwind voor zijn werk als regisseur en creative producer. Voor zijn regie- en acteerwerk voor de De Fûke ontving hij de Stimulansprijs, alsmede 2 Gouden Kalf-nominaties.

Zijn nieuwste film wordt een Iraans-Nederlandse coproductie en luistert naar de naam From Iran With Love (première eind 2015). De Jong heeft diverse productiemaatschappijen en is actief als voorzitter van de Stichting Fries Filmfonds.

Waarom Stichting Geef Kleur? Maatschappelijk ondernemen sluit aan bij mijn ambitie om steeds meer maatschappelijk relevante films te maken – een verhaal vertellen waar je misschien nog eens over nadenkt of waar je iets aan beleeft, wat blijft hangen in The mind. Geef kleur aan het leven, dat voelt goed als je daaraan bijdraagt! Het gaat om balans, centen verdienen, maar ook om iets terug te geven aan de Maatschappij….. dat voelt goed!’